Spremembe / odločitve glede na zadnje dogajane na forumu

Razna naša obvestila/obvezno branje

Ali bi se prijavili na forum, če bi morali podati svoje ime in priimek?

Absolutno NE
5
7%
NE
6
8%
DA
48
68%
Mogoče
12
17%
 
Skupaj glasov: 71
Uporabniški avatar
Mojster_Strojevodja
Direktor
Direktor
Prispevkov: 1937
Pridružen: 09.08.2005, 19:43
Kraj: Bled
Kontakt:

Spremembe / odločitve glede na zadnje dogajane na forumu

OdgovorNapisal/-a Mojster_Strojevodja » 28.02.2006, 17:39

Prvo lep pozdrav vse članom in gostom našega foruma:

Glede na dogajanje, ki se je odvijalo v zadnjih dneh so se sprejele sledeče odločitve:

1. Uvedejo se jasnejša pravila uporabe foruma.
- pravila so objavljena na samem forumu (povezava na forum,povezava do pdf), dosedanjm članom bodo odposlana preko sporočil foruma
- v najkrajšem možnem času se bodo ta pravila dodala v sprejemno klavzulo pri registraciji novih članov.
- pravila se lahko v bodoče spremenijo in/ali dopolnijo

2. Komercialna obvestila
- v novicah na prvih straneh se ne bodo več pojavljala komercialna obvestila z izjemo 'bolšjih' sejmov
- zaradi samega obveščanja članov, se bo uvedla nova rubrika 'brezplačnih reklamnih obvestil', koder si bodo člani lahko na lastno željo ogledali ta obvestila
- prav tako bodo na forumu teme z očitno reklamno vsebino opozorjene/odstranjene

3. Registracija članov in njihovo obnašanje
- glede na zadnje dogajanje, so bila razposlana opozorila članom foruma. v kolikor se zapazi nadalnje neupoštevanje pravil foruma in obnašanja, bodo ti člani izključeni iz foruma (stalno ali pa začasno)
- na izražene želje, da bi bodoči in sedanji člani foruma ob registracij morali podati tudi svoje ime in priimek, se prvo razpiše anketa, da se ugotovi splošno stanje glede tega vprašanja. V kolikor se ugotovi zadostna podpora temu, se ta zadeva izvede v nakrajšem možnem času.


Za samo urejenost foruma, pa mi od tega trenutka dalje lahko preko privatnega sporočila sporočite zaiterasiranost za moderatorja kategorij pod temo: Miniaturno, Mehansko, Elektronsko, Programsko, . . .
Razpisano je eno(1) mesto. Glede na prejete prijave se bom odločil za primerno osebo. Prijave sprejemam v roku enega tedna.
Zadnjič spremenil Mojster_Strojevodja, dne 24.09.2006, 20:53, skupaj popravljeno 5 krat.
virtualec
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 62
Pridružen: 05.10.2005, 18:25

OdgovorNapisal/-a virtualec » 28.02.2006, 19:47

Vsekakor podpiram te tvoje sprejete odločitve.

S tem dejanjem mislim, da si uspel povrniti zanimivost tega foruma. Menim, da ne moti samo mene pojavljanje ene in iste osebe na vseh temah z zelo kratkimi sporočili, v veliki večini brezveznimi.

Zelo koristno bi bilo, da se vsi MI razkrijemo iz raznih psevdonimov. Vsaka čast posameznikom, kateri so se že prijavili na ta forum s svojim pravim imenom. Tu bi predlagal, da se tako administrator in tudi moderator prva izkažeta s svojim pravim imenom. Meni pa, da bi bilo obvezno ob včlanitvi na ta forum navesti osnovne svoje podatke.

Sam nimam nič proti komercijali na teh straneh v obliki raznih banerjev, vendar predlagam, da za to tudi nekaj plačajo, saj reklamna sporočila niso nikjer brezplačna.

Žal pa mi ni uspelo glasovati v tej anketi (verjetno moje neznanje), bom pa svoj glas javno obelodanil. sem namreč ZA prijavo s svojim imenom in priimkom in bom verjetno eden izmed prvih, ki bom to tudi storil. Seveda za administratorjem in moderatorjem, ter ob ustreznih obveznih novih pogojih za vse člane.
541
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 3417
Pridružen: 16.11.2005, 22:01

OdgovorNapisal/-a 541 » 28.02.2006, 22:05

Anketa tudi meni ne deluje. :?

Pravila - končno. Točno sicer ne vem, kaj se je dogajalo po forumu v zadnjem času (edino odgovori, katere omenja uporabnik virtualec), nisem pa zasledil, kaj se je dogajalo v zaklenjeni (in verjetno nekoliko s strani administratorja popravljeni temi ;) )

Kar se tiče uporabe pravih imen in priimkov pa mislim, da bi zaradi tega začel forum zamirati. :roll:
Uporabniški avatar
Mojster_Strojevodja
Direktor
Direktor
Prispevkov: 1937
Pridružen: 09.08.2005, 19:43
Kraj: Bled
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mojster_Strojevodja » 28.02.2006, 22:20

Problem glasovanja odpravljen.

Tako, da veselo na delo.
jaffa
Pom. strojevodje
Pom. strojevodje
Prispevkov: 53
Pridružen: 03.01.2006, 16:32

OdgovorNapisal/-a jaffa » 01.03.2006, 12:53

Pozdravljeni,
najprej pozdravljam spremembe, ki naj bi nastale na forumu in vodile v bolj pregledno in ugledno delovanje le-tega.
Kar se tiče reklam je delno sporen tudi bolšjak, saj na njem prodajajo taisti trgovci, ki so se na tem forumu že reklamirali in bi bila to za njih še ena oblika brezplačnega reklamiranja, zato bi bilo res uvesti pravila za objavo oglasov. Če pa gre za trgovce, pa bi le-ti morali nekaj prispevati k delovanju foruma.
Sam spremljam tuje forume in še nikjer nisem opazil, da bi se na njih reklamirali kar tako počez tuje trgovine, razen seveda, če le-te niso lastnice forumov oz. jih sponzorirajo.
Oglaševanje pa je po drugi strani težko ločiti ali gre pri tem tudi za komercialne zadeve oz. je v ozadju tudi zaslužek posameznikov ali skupine ljudi. Zato predlagam tudi anketo na to temo, da potem ne bo več dileme kako s forumom v nadalje.
Prva stran pa naj bo namenjena aktulanostim s prave in modelne železnice iz Slovenije ali tujine, popestrena s kakšnimi fotografijami ter najnovejšimi aktivnostmi, novicami na forumu.
Uporabniški avatar
Mojster_Strojevodja
Direktor
Direktor
Prispevkov: 1937
Pridružen: 09.08.2005, 19:43
Kraj: Bled
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mojster_Strojevodja » 01.03.2006, 14:13

Spornost kaj je to in kaj je komercializacija strani:

Če se človek sprehaja po Ljubljani skozi BTC in gre mimo štacune 'xy' napiše nekaj kar je videl tam. Iz tega naj sledi kaj?

Omenjanje modelov in povezav na razne proizvajalce modelov, katerih strani ponujajo možnost nakupa. Ali naj se to tudi šteje za reklamiranje določene znamke.

Zadeve lahko in postanejo pikolovske.

Pri vsem tem pa sem vse bolj mišlenja, da se zajec skriva v drugem grmu.

Kar se tiče prve strani: se kdo javi, da bo kaj prispeval v takšni ali drugačni obliki, kajti ideje je lahko deliti. V kolikor so bili predlogi sem se jih zmeraj trudil urediti, če se pa motim pa mi boste vrejetno tako ali tako povedali na takšen ali drugačen način. :( :(
butl

OdgovorNapisal/-a butl » 01.03.2006, 14:46

Ejga, ko si mi že poslou privat mesidž ti odgovarjam d sm že vse povedu v enmu prejšnih mailu, glede tega kdu je s kom povezan in da nima smisla razglablat o tem na forumu k ze vrabci civkajo.
sploh pa mi ni vsec d se s tem forumom ravna tako kot se zadn cajt kr potem ne bo hotu nihce vec pisat nanj, a štekaš ??

Pri vsem tem pa sem vse bolj mišlenja, da se zajec skriva v drugem grmu.

jaz pa mislm, da se skrivajo vsi in nocjo povedat kaksn namen ima ta forum in se ga zlorabla v reklamne namene-zal volkovi lajajo karavana pa gre dalje, samo ne vem kam to pele vse skup, če bomo tako nadaljeval je najbolj da vse skup zapremo ker nas bo cedale mn k bomo kej pisal na to temo
Uporabniški avatar
Mojster_Strojevodja
Direktor
Direktor
Prispevkov: 1937
Pridružen: 09.08.2005, 19:43
Kraj: Bled
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mojster_Strojevodja » 01.03.2006, 15:06

No lepo da si se uglasil z svojim mnenjem.

Tako pač je, nekateri člani pač imate tako mnenje in vas nihče ne bo prepričal v drugače.

Prepustimo drugim, da se odločijo.
milchy
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 5700
Pridružen: 11.09.2005, 17:48
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a milchy » 01.03.2006, 20:38

Moje mnenje:
- kar se tiče imena in priimka : moj e-mail naslov in naslov moje spletne strani dasta vedet kdo sem, upam, da je tu še kdo, ki me ne pozna in bo vprašal .... Koji k...c si pa ti ???
- kar se tiče reklam : zakaj pa ne ? dokler reklamiramo trgovine z modeli vlakov ali opreme je v redu, ko se bodo (če se bodo) pa pojavile kakšne druge reklame se pa ve - brisanje.
- kar se pa tiče brisanja s foruma - tisti, ki ima namen zajebavat, se bo vsakič ponovno prijavil z drugim imenom, lahko se pa ukrepa preko Siola (upam, da še, včasih je obstajala ta opcija, če je kdo kje prevče težil, da so ga na osnovi IP številke opozorili in če ni prenehal odklopili z neta

..dost bo za sedaj ...
lp M.
butl

OdgovorNapisal/-a butl » 02.03.2006, 21:38

- kar se tiče reklam : zakaj pa ne ? dokler reklamiramo trgovine z modeli vlakov ali opreme je v redu, ko se bodo (če se bodo) pa pojavile kakšne druge reklame se pa ve - brisanje

Milchy-a pol je treba zbrisat tisto obvestilo o terminih za ogled makete na Jesenicah??? Si nism mislu, da se taku mal cens, glede da je maketa na Jesenicah ena vecjih pr nas in da si edn izmed lastniku??? :cry: :cry:
Al pa nism razumu tvojga maila in se smatras tut ti za trgovca????
kit

OdgovorNapisal/-a kit » 02.03.2006, 22:01

Odločitev o tem, da se ob prijavi na forum podasta ime in priimek podpiram v celoti in tudi z imenom in priimkom stojim za svojimi prispevki. Dvomim pa v poštenost, ker se bo gotovo kdo našel in se bo prijavljali pod lažnimi imeni. Zato sprašujem Mojster_Strojevodja, ali si razmišljal tudi kaj v tej smeri? Pa še nekaj, če ali ko se bodo videli imena članov ali se boste šefi tudi vpisali z pravim, polnim imenom in priimkom?
Sedaj pa še nekaj, kar je bolj primerno za temo o sejmih - bolšakih - prodajnih akcijah trgovcev.
Milchy, danes se pa jaz strinjam s tabo, vendar bi te v drugem odstavku popravil. Ko praviš na koncu »ko se bodo (če se bodo) pa pojavile kakšne druge reklame se pa ve – brisanje«.
Poglej, vsak ki je prijavljen na tem forumu je seznanjen s tem kaj imaš za pokazat na Jesenicah. Zato sem mišlenja in gotovo vsak ki to prebira, da bi bila največja bedarija, da bi brisali ali ne objavili katero od aktivnosti, ki se dogaja na jesenicah, saj je to ena redkih izjem, ko vsi lahko javno ogledajo maketo.
milchy
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 5700
Pridružen: 11.09.2005, 17:48
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a milchy » 02.03.2006, 22:15

butl napisal/-a:- kar se tiče reklam : zakaj pa ne ? dokler reklamiramo trgovine z modeli vlakov ali opreme je v redu, ko se bodo (če se bodo) pa pojavile kakšne druge reklame se pa ve - brisanje

Milchy-a pol je treba zbrisat tisto obvestilo o terminih za ogled makete na Jesenicah??? Si nism mislu, da se taku mal cens, glede da je maketa na Jesenicah ena vecjih pr nas in da si edn izmed lastniku??? :cry: :cry:
Al pa nism razumu tvojga maila in se smatras tut ti za trgovca????


butl .... sam si napisal, da je obvestilo, kar ni isto kot reklama, lahko bi se celo reklo, da je povabilo, konec koncev pa se lahko pobriše, saj si lahko povabilo, vabilo, obvestilo (karkoli od tega ) lahko ogledam tudi kje drugje ....
M.
milchy
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 5700
Pridružen: 11.09.2005, 17:48
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a milchy » 02.03.2006, 22:20

..še enkrat ...
če koga moti obvestilo za ogled modulne makete na Jesenicah, ali katere druge (v Kosezah npr .... Mojster ? zakaj ni ta ogled vpisan ??) potem naj se vsa ta obvestila enostavno izbrišejo !


tisti, ki ve, kje najt te podatke jih bo našel, če pa nima interersa jih pa ne bo našel , ker jih preprosto ne bo iskal ....

M.
kit

OdgovorNapisal/-a kit » 02.03.2006, 22:28

Ja takšna je ta stvar milchy. Veliko bolj pametno bi bilo objavljati dosežke hobistov, kot pa posredno in neposredno dolgočasno reklamiranje trgovcev. :idea: :wink:
butl

OdgovorNapisal/-a butl » 02.03.2006, 23:11

butl .... sam si napisal, da je obvestilo, kar ni isto kot reklama, lahko bi se celo reklo, da je povabilo, konec koncev pa se lahko pobriše, saj si lahko povabilo, vabilo, obvestilo (karkoli od tega ) lahko ogledam tudi kje drugje ....

sorry milch... jaz sm pa mislu, da si ti dal tisto povabilo in termine moderatorju, da jih je objavu na tem forumu-pol sm se zmotu, ali si mu jih ti poslal, da jih objav, al je to on prepisal s tvoje strani :?:
pol ti je vseen za promocije makete na Jesenicah?-enkrat nazaj si pa tuki jamru, da mate slab obisk.....ne vem kaj bi reku na tole tvoje pisanje :cry:
se morš odločt kaj bi rad :roll: :roll: :roll:

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost