P: Prenosna maketa v N merilu.

Uporabniški avatar
totimato
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 613
Pridružen: 02.01.2009, 11:00
Kraj: Zg. Polskava

P: Prenosna maketa v N merilu.

OdgovorNapisal/-a totimato » 16.12.2016, 10:08

Prodam prenosno maketo dimenzij 70 (74,5 cm) x 85,5 (93) cm. Dimenzije v oklepajih so zunanje dimenzije z ročaji in nogami.

Osnovni namen makete je bil testiranje voznega parka. Zato maketa ima:
- 4 različne radie
- 3 različne kretnice (ročni pomik)
- viadukt, z nastavljivo višino (za ugotavljanje vlečne moči lokomotiv)
- tiri različne kvalitete (Roco, Trix, neznano)
- zunanji krog, ki omogoča opazovanje in utekanje lokomotiv pri konstantni hitrosti

Maketa je začela svoj obstoj kot plošča, na katero sem pritrdil tire. Nato sem izdelal spodnji del s predali, da sem lahko shranil vozni park, orodje in ostale malenkosti. Predali se zaskočijo s pomočjo vzmeti, zato ni nevarnosti, da bi se odprli pri obračanju makete (neglede na težo, ki je v njih). Ker sem testni krog vedno več uporabljal za vožnje vlakov, sem začel z izdelavo pokrajine. Posledično je bil potreben pokrov, da ni prihajalo do poškodb pri shranjevanju. Maketa ima na spodnjem delu dve nogi, saj sem jo pospravljal za omaro. Vsi zunanji leseni deli so zaščiteni z brezbarvnim lakom. Za lažje ravnanje ima maketa dva nosilna ročaja.
Za maketo kot tako lahko rečemo, da je nedokončana, saj sem imel še nekaj idej in želja glede nekaterih scen na primer pri gozdičku, ob cesti in neaterih praznih delih travnika. Drevesa so nekatera kupljena, gozdiček ob viaduktu in opuščeni hiši pa je ročno delo. Dvižni mehanizem viadukta je "skrit" s ruševino, ki se na mehanizem samo natakne, med transportom pa je pospravljena v predal. Enako velja za priklopni tir in hišo, ki ga pokriva.
Na spodnjem delu makete so vratca, skozi katerega lahko pridemo do kretnic (za modebitne pogone kretnic) in hišic (morebitna osvetlitev hišic). Za ta prostor sem planiral, da bi ga napolnil s stiroporom zaradi dušenja hrupa med vožnjo modelov, pa zvok ni bil moteč.

Kupec zraven makete dobi tudi Rocotov analogni kontroler in nekaj voznega parka:
- Roco električna lokomotiva (občasno nagaja, predvidevam da je težava v kontaktu v notranjosti - takojšen projekt za testno maketo! :) )
- 2 potniška vagona
- 4 tovorni vagoni

Prodajam ker sem popolnoma opustil N merilo.

Cena je (ugodna, ker se bliža božič. Privoščite si, sedaj je pravi čas): 300€Prevzem v okolici Slovenske Bistrice ali po dogovoru v Mariboru.

Slike:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
Počasi. Sem na delu in ne na begu. Moj hobi, moja pravila.

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov