Ilegalni migranti na vlakih

Vse kar ne spada v ostale kategorije.
Thomas
Vajenec
Vajenec
Prispevkov: 27
Pridružen: 25.03.2019, 13:56

Ilegalni migranti na vlakih

OdgovorNapisal/-a Thomas » 11.09.2019, 13:15

Na dolenjskih vlakih je bilo v zadnjem času najdenih kar nekaj ilegalnih migrantov. Kolikor vem, do zdaj še ni bilo kakšnega razgrajanja in nevarnosti na vlaku, pa tudi ne pridejo prav daleč, saj jih sprevodniki pravočasno odkrijejo. Zadnji tak primer je bil v ponedeljek: na vlaku, ki je ob 5:54 odpeljal iz Črnomlja, so bili 4 migranti. Na postaji Uršna sela so izstopili v spremstvu policistov.

So tudi na drugih železniških odsekih v bližini meje (Dobova, Ilirska Bistrica, Koper) kakšni podobni primeri?
Uporabniški avatar
Anzee
Strojevodja I
Strojevodja I
Prispevkov: 630
Pridružen: 08.04.2008, 12:55

Re: Ilegalni migranti na vlakih

OdgovorNapisal/-a Anzee » 11.09.2019, 14:51

Na vlaku iz Zagreba proti Lj sem v kupe dobil migranta iz Romunije. Pred hrvaskim sprevodnikom se je skril na WC, na meji je sicer imel neko zacasno romunsko osebno izkaznico (tako ga smatram kot "legalnega" migranta), ni pa imel karte za vlak. Mejni organi so ga sicer spustili naprej, slovenski sprevodnik pa mu je ukazal da more dol v Sevnici, kjer se je naredil neumnega, zato ga je v Zidanem Mostu sprevodnik pospremil iz vlaka.

Verjetno se je potem se tako svercal se kam naprej, povedal mi je da gre proti Italiji in nato Franciji, da mu je super v Ljubljani ker na karitasu dobi zastonj nove stumfe, majico, hrano... Med voznjo je nafehtal po vlaku 2 cigareta ki jih je skadil na WC, itd..
fotografija | video produkcija | graficno oblikovanje | tisk na majice | http://www.psgt-productions.com :)

Vrni se na

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost