Verjetno sem že kje omenil, da se lotevam gradnje makete. Na tej maketi bo seveda v ospredju železnica in zato rabim železniško postajo. Ker nisem imel nobene kit sestavljenke na zalogi in ker se mi zdi, da nima smisla dajati denar za nekaj, kar lahko naredim sam, sem se odločil, da naredim postajo iz materiala, ki ga imam (trenutno) na razpolago. Odločil sem se za "postajo manjše vrste" poreške lokalne železnice. Načrt sem našel v knjigi Tadeja Brateta Parenzana: Železnica za vse čase. Prilagam sliko načrta:
1.

V omari sem našel staro ploščo z imitacijo škarpe, katero sem kupil pred leti v nemčiji. Izgleda takole:
2.

Iz plošče sem z olfa nožem izrezal dele postaje:
3.

Tam, kjer sem izrezal odprtine za okna, sem nalepil tanjše pleksi steklo, iz slike je opazno, da Revell Contacta lepilo topi stirodur, s tem sem imel pozneje še obilico težav:
4.

medtem sem zalepil še dve plošči, ki bosta pozneje čakalnica. Ker je lepilo topilo ploščo (pa ne že spet
5.

Ker se je čakalnica morala posušiti, sem naredil še tablo z napisom "Salvore" (Savudrija), ki je edina ohranjena tabla na Porečanki in jo prilepil na steno postaje, ki bo obrnjena proti tirom:
6.

Seveda je bilo treba izrezati tudi podlago - peron, na katerem bo stala zgradba:
7.

Sledilo je lepljenje na podlago
8.

9.

Potem sem iz kolaž papirja in kartona izdelal streho. Pritrdil sem jo le na rahlo, saj jo bom, ko kupim plošče z imitacijo opeke, zamenjal. Končan objekt je tak:
10.

Postaja pač je takšna kot je, saj je to moja prva samogradnja (ja, vem da sem si postavil kar velik izziv za prvič
Komentarji in predlogi za izboljšave dobrodošli, se šele učim maketarstva in sprejmem vsako "šolo", kako kaj izdelati bolje
Lep pozdrav,
Timotej