SZ310 Pendolino H0

Vse okoli izdelovanja maket in elementov na njej.
Odgovori
intercity713
Začetnik
Začetnik
Kontakt:

SZ310 Pendolino H0

Odgovor Napisal/-a intercity713 »

dober večer vsem, sem Carlo, pravkar sem prišel na forum. Sem italijanski izdelovalec železniških modelov in sem del kluba modelov železnice "FAV- Fermodellisti Alto Vicentino" v kraju Schio blizu Vicenze.

Navdušen sem nad slovenskimi železnicami in že pred nekaj časa sem začel ustvarjati makete, ki še niso bile narejene. Po izdelavi enega od Primoževih modelov SZ664 v 3D tisku, sem se odločil ustvariti Pendolino SZ310, ki me je vedno zelo privlačil, glede na to, da je neko obdobje deloval do Benetk z EC "Casanova" iz Ljubljane.

Začetni model je močno modificirana H0 lestvica ETR480 Lima Collection. Na kratko je bilo opravljeno sledeče delo:
streha centralnega vagona je bila odstranjena in na njenem mestu, sta bili sestavljeni dve strehi, dveh glavnih enot z odjemnikom toka. V obeh skrajnih enotah, je bila zglajena streha in postavljen reostat, ki sem ga izdelal v 3D tisku.
Žarometi so bili najbolj kompliciran del: originali so bili napolnjeni in brušeni. Nato sem nabrizgal temeljni premaz, da je bilo enakomerno. Na vrhu sem nalepil nalepko z robom žarometa in najprej naredil luknjo s svedrom, nato pa obrezal rob z limeto. Steklo je izdelano z acetatom, izrezanim na pravo velikost, rob pa z drugo nalepko.
Ostali detajli so bili izdelani v 3D-tisku, brisalci vetrobranskega stekla so fotojedkani, odjemniki toka pa so 52/90 FS ACME s trakom ATR90 Rivarossi.

Poslikava je bila narejena z akrilnimi barvami in airbrushom, nalepke pa sem izdelala sama.

Posredujem povezavo do fotografij z moje Facebook strani, upam, da vam bo všeč!

https://www.facebook.com/share/p/DJ7EBapawZPwN9t2/
Carlo
Uporabniški avatar
mkx
Strojevodja I
Strojevodja I
Kraj: Dolenjska

Re: SZ310 Pendolino H0

Odgovor Napisal/-a mkx »

:thumbupr
LP, Metod
Uporabniški avatar
Tin€
Strojevodja I
Strojevodja I
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a Tin€ »

Pohvale za predelavo tudi iz moje strani =D> =D>

Mene to delo še čaka, upam da mi uspe vsaj približno tako dobro kot je vam.
Tine
vidkrt
Strojevodja I
Strojevodja I
Kraj: Celje
Kontakt:

Odgovor Napisal/-a vidkrt »

Model izgleda super, vsaka Vam čast! Upam, da sem bom tudi jaz nekoč morda lotil kaj takega, ko bom imel dovolj izkušenj.
610-101
Kurjač
Kurjač

Odgovor Napisal/-a 610-101 »

zelo lepo izdelano, vsa čast
Odgovori