644-004

644-005 aktivna
644-008

644-012

644-014 aktivna
644-016 aktivna
644-018 aktivna
644-020 aktivna
644-021

644-022

644-025 aktivna
http://users.atw.hu/vonatfoto/d060/d060 ... /09009.jpgsuha napisal/-a: Mislim da smo to stopnjo razvoja dosegli, da nam v rednem prometu ni potrebno uporabljat 40 do 50 let starih dizlašov, predvsem tudi zato ker bo prej ali slej treba zaviti tudi čez mejo, če bo podjetje hotelo preživeti.
Trenutne lokomotive z motorjem z notranjim izgorevanjem v posesti SŽ najbrž ne dosegajo okoljskih standardov (hrup, onesnaževanje, izpusti trdih delcev) niti niso konkurenčne novejšim lokomotivam (višja poraba, dražje vzdrževanje, dražji fiksni stroški - 2 strojevodja itd.), da bi zapeljale kamorkoli iz SLO, razen na jug.
In Re 4/4 pokaže same slike iz nič kaj boljšega vzhoda,.... in dodajaTrenutne lokomotive z motorjem z notranjim izgorevanjem v posesti SŽ najbrž ne dosegajo okoljskih standardov (hrup, onesnaževanje, izpusti trdih delcev) niti niso konkurenčne novejšim lokomotivam (višja poraba, dražje vzdrževanje, dražji fiksni stroški - 2 strojevodja itd.), da bi zapeljale kamorkoli iz SLO, razen na jug.
Bom pa še jaz dodal, in tam, kjer je železnica dobičkonosna transportna dejavnost, s skoraj polovičnim deležem v suhozemskem prometu nikomur ne pade na pamet, da bi čez hrib in dol vozil na elektriko....Na severu pa čez klance noben ne vozi redno z dizli.
Pred posodobitvijo lokalnih prog in pa industrijskih tirov, kateri ob lokalnih progah ne prenesejo velike osne obremenitve, jaz sorazmerno lahke šest osne španke rajši nebi prehitro izloćil iz prometa.suha napisal/-a:So dovolj opravile da gredo lahko zasluženo v penzijo, oz. v muzej, ter na občasne muzejske vožnje. Železnice Slovenije pa si zaslužijo kaj novejšega in boljšega. Mislim da smo to stopnjo razvoja dosegli, da nam v rednem prometu ni potrebno uporabljat 40 do 50 let starih dizlašov, predvsem tudi zato ker bo prej ali slej treba zaviti tudi čez mejo, če bo podjetje hotelo preživeti.
Na zahodu, je dizel vleka tako pogosta, kot presežek v proračunu republike Slovenije. (Nizozemsko izpuščam) Le zakaj je več kot 100 operaterjev tako butastih?Ljubitelj napisal/-a:
In Re 4/4 pokaže same slike iz nič kaj boljšega vzhoda,....
Bom pa še jaz dodal, in tam, kjer je železnica dobičkonosna transportna dejavnost, s skoraj polovičnim deležem v suhozemskem prometu nikomur ne pade na pamet, da bi čez hrib in dol vozil na elektriko....
LPL
Ne smeš pozabiti, da sem omenjal deželo, zibelko avtomobilizma, kjer ima železnica pomemben delež v kopenskem transportu dobrin, okoli 45%. V zahodni Evropi je ta minoren, 10-20%. Seveda pa verjamem, da operaterji radi vozijo po električnih progah. Problem je samo to, da niso v elektrifikacijo vložili centa. Koliko so pa uporabnine pa dovolj podatek, da v RS zbrana uporabnina ni dovolj niti za najnujneše vzdrževanje, kaj šele za upravljanje prog.Sicer mi pa ni jasno. Kako lahko prevoznik naredi več kot 15 milijonov evrov dobička, pa v floti nima niti ene dizelske lokomotive in vozi redno v 28 promilske klance?
Bom jaz nekaj z zahoda/severa:Ljubitelj napisal/-a: In Re 4/4 pokaže same slike iz nič kaj boljšega vzhoda
Transportna ja, ne pa potniška kot v Evropi.Ljubitelj napisal/-a: Bom pa še jaz dodal, in tam, kjer je železnica dobičkonosna transportna dejavnost, s skoraj polovičnim deležem v suhozemskem prometu nikomur ne pade na pamet, da bi čez hrib in dol vozil na elektriko....
LPL
Točno to je problem. Po elektrifikaciji proge do Hodoša bi lahko "brezposelni" štajersko/prekmurski Regani prevzeli naloge Špank in le-te poslali v penzijo, a zaradi zgoraj navedenega razloga to ne bo šlo.jurij napisal/-a: Pred posodobitvijo lokalnih prog in pa industrijskih tirov, kateri ob lokalnih progah ne prenesejo velike osne obremenitve, jaz sorazmerno lahke šest osne španke rajši nebi prehitro izloćil iz prometa.
Saj obstaja beseda omrežnina.Ljubitelj napisal/-a:Seveda pa verjamem, da operaterji radi vozijo po električnih progah. Problem je samo to, da niso v elektrifikacijo vložili centa. Koliko so pa uporabnine pa dovolj podatek, da v RS zbrana uporabnina ni dovolj niti za najnujneše vzdrževanje, kaj šele za upravljanje prog.
LPL