Nazadnje sem se javljal še s slikami makete Steam era, ki sem jo gradil več let:
http://www.vlaki.info/forum/viewtopic.php?f=39&t=7729
Kaj je ostalo od nje prikazuje naslednja slika:

Kot vidite, je bila takorekoč vgrajena v sobo. Najprej pa razlogi za razdrtje. Glavni problem makete je bil torej stacionarnost, ki je onemogočala kakršnekoli premike. Glede na to, da še nisem na svojem je to dokaj velik problem. Ko sem začel graditi maketo Steam era še nisem imel dovolj izkušenj da bi vedel, da milijon tunelov, ki od zadaj niso dostopni, prinaša nič drugega kot težave. Motilo me je tudi, da imam toliko plastičnih objektov (čeprav so bili postarani) in tudi za drevesa, vegetacijo in blato, pesek poznam zdaj boljše metode. Da o vodi na maketi ne govorim. Vse skupaj je pripeljalo do tega, da maketo razdrem in naredim novo. Največ časa so mi vzeli itak detajli, katere sem samo pobral iz makete in jih bom uporabil naprej. Mnogo stvari sem prodal in si kupil robo za novo maketo...
Nova maketa pa bo temeljila na mobilnosti. Sestavljena bo iz štirih sektorjev, ki bodo postavljeni v obliki črke L (trije ravno in eden počez). Tirna situacija bo v H0e, torej ozkotirna železnica, ker bo glavna tema gozdarstvo (mešana zadeva, nekaj iz ZDA nekaj iz Evrope) nekje na prehodu iz 19. v 20. stoletje (torej podobno kot maketa Steam era). ozkotirna železnica me zanima že od nekdaj. Na maketi skorajda ne bo plastičnih modelov, ker bom večino zgradil iz ti. kitov iz lesa. Kar nekaj objektov bom naredil sam, nekaj kitov je že nabavljenih. Edino kar bo iz plastike bodo bloki, ker mislim na enem delu narediti mesto v viktorijanskem stilu. O tem več kdaj drugič...
Druga stran sobe je zdaj urejena v nekakšno ''delavnico'' ki je prej niti nisem imel. Zraven je vidna še zimska diorama, ki sem jo tudi objavil tukaj na forumu:

Vsak čas bom dobil les za izdelavo okvirjev ter modulov in takrat se spet javim s slikovnim materialom.
Sledi še slika že nabavljenih kitov (manjka še eden):

Prvi ki se ga bom lotil je SW Twin Mills (ki je eden največjih kdajkoli narejenih). Zasedal bo kar cel svoj modul:

Kit vsebuje 170 tekočih metrov lesa

Toliko zaenkrat