imam težavo s Kleinbahnovo parno lokomotivo ÖBB 156 (predelana v JŽ 25). Ko sem jo dobil, je bilo vse OK, zdaj pa mi ves čas izgublja elektriko ali pa sploh ne dela. Lokomotivo sem odprl in očistil kolesa, kontakte, vse lote, na katerih se je nabirala umazanija..., pa nič ni zaleglo, pa tudi kontakti se dobro držijo in ne odstopajo od koles. Tiri so čisti (očistim jih pred vsako 1. vožnjo v dnevu, po vrhu pa se izogibam vožnji vagonov s plastičnimi kolesnimi dvojicami), vse ostale lokomotive delajo (pa so istega proizvajalca), prav tako delajo luči na tenderju lokomotive, s katero imam probleme.
Ko ostale Kleinbahnove lokomotive začnejo kaj zafrkavati, jim namažem kolesa z lokomotivskim oljem, pa potem vse normalno dela, ta pa, kot kaže, potrebuje posebno nego.
Po navadi pomaga, če jo našpricam s - ne boste verjeli - parfumom (to mi je svetovala babica) in obrišem kolesa in kontakte, pa še takrat lokomotiva izgublja elektriko, po kakšnih treh urah pa spet crkne
A kdo ve, kaj bi lahko še naredil?
P.S.: Vem, da boste rekli "ah, to je pa Kleinbahn, kar navadi se na take stvari", ampak v svojem voznem parku imam še štiri njihove lokomotive in vse delajo kot urice. Ena med njimi je dvoosna in brez težav vozi tudi čez Mehano kretnice s plastičnim srcem.
P.S.2: se opravičujem za obujanje stare teme
lp,
Timotej