Kitajski vagon iz Ebay-a
Ker zaradi trenutne situacije ni možno obiskati nobenega sejma železnic, se je potrebno za širitev voznega parka znajti nekoliko drugače.
Sicer se poskušam izogibati nakupom novih vozil, če pa se že odločim, poskusim izbrati nekaj, kar mi ponuja možnost predelave.
V začetku februarja je v moj elektronski nabiralnik priletela reklama iz spletne trgovine Wish, ki je vsebovala tudi ponudbo za vagon.
Le kako so vedeli kaj me zanima?
Nekaj časa sem se uspešno upiral ponudbi, nato pa sem le popustil pod pritiskom

Ko sem se odločil za nakup je cena iz dobrih 15 EUR hitro narasla na 28 EUR, kar se mi je zdelo preveč. Počutil sem se ogoljufano!
K nakupu so me zvabili s ceno dobrih 15 EUR, na koncu so mi zadevo želeli prodati za skoraj dvojni znesek.
Vagon mi je bil všeč in ocenil sem, da ima potencial za predelavo v SŽ Eas. Še malo sem raziskoval in enak vagon našel tudi na eBay-u.
Končna cena z dostavo 16,99 USD, kar je manj kot 15 EUR. 24. februarja sem stisnil gumb "Buy now" in čakal...
11. marca (presenetljivo hitro) sem že dočakal paket iz Kitajske...
Že po obliki paketa sem vedel, kaj lahko v njem pričakujem - nisem se zmotil...
Glede na druge vagone, ki jih imam v mojem voznem parku, tale izgleda kar solidno narejen.
Kolesa so kovinska in vagon zelo lepo teče po tirih.
Priloženi so tudi drobni delci, ki jih je bilo potrebno še sestaviti. Na žalost je v vrečki manjkala ena stopnička, ki pa jo bom verjetno kar sam natisnil.
Seveda sem takoj namestil tudi male delčke in vagon še lepše izgleda.
Poziranje na moji mini diorami.
Naslednji korak bo gotovo poskus predelave vagona v SŽ Eas - sem jih pa že naročil še nekaj kosov, da se ne bo sam vozil po mojih modulih.